Utrecht: De kennisstad van inspirerende verbindingen

Utrecht is een stad die tot de verbeelding spreekt, waarin het historische aan de toekomst en kennis aan verbeelding wordt gekoppeld. Uw congres vindt hier een locatie met een dynamische uitstraling waar passie en inspiratie in de lucht hangen. In Utrecht is een grote diversiteit aan kennis te vinden, die een mooie toevoeging kan zijn op uw congres of juist dé reden om het congres in Utrecht te houden. Hier vindt u volop ideeën voor een duurzame toekomst middels transdisciplinair onderzoek of innovatie op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcellen. Maar bijvoorbeeld ook de manier waarop de beste gezondheidszorg gegeven kan worden bij (kinder)kanker of andere ziekten. 

We hebben een aantal bedrijven uitgelicht die hier bij uitstek geschikt voor zijn:

Utrecht Science Park
Het Utrecht Science Park is hét kloppende hart van Utrecht met wetenschappers en ondernemers die hun expertise bundelen. Een bruisende en inspirerende omgeving waar wetenschappers, ondernemers, lokale overheden en burgers samen bouwen aan een groener, gezonder en slimmer Utrecht, dat wereldwijd vooroploopt als het gaat om kwaliteit van leven. Nationale en internationale congressen zijn een belangrijk onderdeel van de open en innovatieve omgeving van het Science Park. Zo wordt in het Utrecht Science Park op 2 juli - 5 juli 2019 het congres Internationale conferentie over gekoppelde THMC-processen gehouden.

Universiteit Utrecht
De Universiteit Utrecht is een researchuniversiteit waar wetenschappelijk onderzoek en onderwijs zijn verbonden. De universiteit werd in 1636 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een moderne en toonaangevende instelling die al jaren op nummer één staat in de Shanghai-ranglijst van beste universiteiten. Zij werken aan een betere wereld en richten zich op het oplossen van grote mondiale vraagstukken. 

Universitair Medisch Centrum Utrecht
Het UMC Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland met bijna 10.000 werknemers die een zorgomgeving creëren die kennis en mensen met elkaar in verbinding brengt. De kennis over ziekte en gezondheid en de mensen die deze kennis kunnen genereren, toepassen en overdragen zijn allen even belangrijk in dit centrum. De missie van dit toonaangevende medisch centrum is dan ook: de beste zorg voor nu en in de toekomst. Afgelopen februari heeft hier het congres ‘Utrecht Sessions’ over Aangeboren Hart Afwijkingen plaatsgevonden.

Prinses Máxima Centrum
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is het eerste centrum in Europa dat expertise in de zorg en research bundelt op één locatie. Dit betekent dat het laboratorium en het ziekenhuis niet gescheiden van elkaar zijn zoals in de meeste andere centra. Experts uit vele verscheidene disciplines slaan hier de handen ineen om samen gepassioneerd vooruitgang te boeken met als missie: elk kind met kanker genezen met de meest optimale kwaliteit van leven.

De stad Utrecht is met recht een stad waar de kennis bij vele bedrijven en personen rijkelijk vloeit. Het diverse en ruime aanbod aan kenniscentra geeft uw congres in Utrecht een uitstraling die uw deelnemers inspireert.

Utrecht maken we samen!

Heeft u vragen, opmerkingen of kunt u onafhankelijk advies gebruiken? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met de zoektocht naar een geschikte locatie voor uw congres of evenement.

Het Utrecht Convention Bureau kent de bedrijven in Utrecht die een verbinding kunnen maken met de inhoud van uw congres en adviseren hier dan ook graag bij. Daarnaast kan een ieder die zelf een internationaal congres organiseert namens een van de bovenstaande bedrijven altijd rekenen op de kosteloze ondersteuning van het Utrecht Convention Bureau.

Lees meer over de diensten van het Utrecht Convention Bureau.