Vliegende start kaartverkoop European Brass Band Championships 2018

800 beschikbare combitickets in één middag uitverkocht!

Binnen enkele uren waren de 800 combitickets voor de 41e European Brass Band Championships verkocht. Op 1 februari om twaalf uur startte de kaartverkoop, om 17 uur ’s middags was er geen enkele combiticket meer verkrijgbaar. Het Europese kampioenschap vindt plaats van 28 april tot en met 6 mei in Utrecht en geldt als het meest prestigieuze evenement in de Europese brassbandsector. Combitickets geven toegang tot vijf evenementen binnen de kampioenschappen. Voor een aantal hiervan zullen met de start van de losse kaartverkoop op 1 maart nog kaarten beschikbaar komen. Deze zijn alleen online te koop via www.ebbc2018.nl.    

“De verwachtingen waren hoog gespannen; de afgelopen jaren waren de Europese Brassband Kampioenschappen altijd praktisch uitverkocht”, aldus producent Wolter Lommerde. “Toch waren we weer verrast door de snelheid waarmee de combitickets werden besteld. Binnen tien minuten was al de helft van de kaarten verkocht. Wanneer we dit resultaat optellen bij de voorverkoop onder de deelnemende orkesten komen we op een totaal van bijna 6000 verkochte tickets. We zijn er trots op dat er zo’n groot enthousiasme leeft voor ons blaasmuziekevenement.”

Voor mensen die achter het net hebben gevist, is er een wachtlijst aangelegd. Mochten er combitickets geannuleerd worden dan maken zij alsnog een kans. Daarnaast worden zij geïnformeerd over de nog beschikbare kaarten in de losse verkoop, die 1 maart van start gaat.

EBBC2018 wordt onder de vlag van Utrecht Brass georganiseerd door de Utrechtse organisatie voor amateurkunsten ZIMIHC. Op 4, 5 en 6 mei strijden de beste brassbands uit zestien Europese landen om de felbegeerde titel van Europees kampioen. Er zijn meerdere evenementen: Kampioensdivisie verplicht werk, Kampioensdivisie keuzewerk, Challenge-divisie, Europese Jeugdbrassband Kampioenschappen, Galaconcert en de Brass Party. Daarnaast zijn er de hele week allerlei pop-upconcerten in de Utrechtse binnenstad. Op 28 en 29 april wordt Utrecht opgewarmd met het Utrecht Brass Weekend: expert-meetings, workshops en try-out concerten van Brassband De Wâldsang (NL) en Brassband Willebroek (BE).

Utrecht Brass
EBBC2018 is onderdeel van het cultuurprogramma Utrecht Brass van ZIMIHC dat als doel heeft de blaasmuziek in Utrecht te promoten en te ondersteunen. Eerdere internationale evenementen binnen dit programma waren het European Championship for Wind Orchestras (2016) en WASBE International Symphonic Wind Band Festival (2017).

European Brass Band Championships
28 april t/m 6 mei 2018
TivoliVredenburg en diverse andere locaties in Utrecht
www.ebbc2018.nl

Facebook @utrechtbrass
Twitter @ebbc2018
Instagram #utrechtbrass