Utrechtse winnaars bij Nationale Meeting Award 2020

Sinds 2016 wordt elk jaar de Nationale Meeting Award uitgereikt. De award is een algemene en onafhankelijke prijs die door een vakjury wordt uitgereikt aan de beste meeting- en eventlocaties in Nederland. Het initiatief van de uitreiking ligt bij Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers en CLC-VECTA.

Dit jaar werden de Nationale Meeting Awards voor de vijfde keer uitgereikt. Voor beoordelingen werden de deelnemende locaties ingedeeld in categorieën aan de hand van beschikbare capaciteit in theateropstelling van de grootste zaal. De categorieën zijn als volgt opgebouwd: S (capaciteit tot 25 personen), M (capaciteit tot 100 personen), L (capaciteit tot 250 personen), XL (capaciteit tot 500 personen) en XXL (capaciteit vanaf 500 personen). Punten worden toegekend aan alle meeting- en eventlocaties op het gebied van  kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Daarnaast worden de locaties beoordeeld op innovatie en ontwikkeling. Dit wordt gemeten in drie rondes waarbij onder andere een online oriëntatie, telefonisch contact en een locatiebezoek aan bod komen.

De uitreiking stond gepland op 16 maart 2020 bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Echter kon deze in verband met het Coronavirus geen doorgang vinden. In plaats daarvan werd de uitreiking van maandag 6 april tot en met vrijdag 10 april online, via een livestream, uitgezonden. Iedere dag werd er een nieuwe categorie behandeld. Maar liefst vier Utrechtse locaties vielen hierbij in de prijzen. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op! Dit benadrukt maar weer dat er in Utrecht genoeg bijzondere locaties zijn om een vergadering, congres of event te organiseren.

Onderstaand een overzicht van de top 3 per categorie.

Categorie S

 1. Klein Wittenoord
 2. Inspiratielocatie FORT 38
 3. Boordhuys

Categorie M

 1. VRIJ in Culemborg – Landgoed Anckerwaerdt
 2. Landgoedhotel Woodbrooke
 3. La Vie Meeting Center Utrecht

Categorie L

 1. Bilderberg Europa Hotel Scheveningen
 2. Carlton President Hotel Utrecht
 3. Paushuize

Categorie XL

 1. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek
 2. Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
 3. Landgoed Duin & Kruidberg

Categorie XXL

 1. DeFabrique Evenementenlocatie
 2. 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch
 3. De Maaspoort Theater & Events