De creatieve initiatieven uit Utrecht Region

Het Coronavirus.. de impact ervan op de gastvrijheidseconomie is ongekend groot. Ook in de regio Utrecht zien we de gevolgen dagelijks nieuwe vormen aannemen. Maar niet alle vormen zijn negatief! Het Utrecht Convention Bureau is trots te zien dat de ondernemers uit Utrecht met elkaar samenwerken om creatieve en innovatieve initiatieven te bedenken. Inspiratie nodig? Hieronder geven we een aantal voorbeelden van inspirerende oplossingen uit onze regio.

1. De kracht van live
De kracht van live is juist nu belangrijk! Hoe? Creative Valley Collectiv en Orange Films Nederland slaan de handen ineen om de lege vergaderzalen om te toveren tot interactieve livestream studio’s. Wilt u een webinar hosten, het kan hier

Ook het Anatomiegebouw in Utrecht biedt nu de mogelijkheid om online kennis te delen door een webinar te hosten of video op te nemen vanuit dit historische universiteitsgebouw. Bekijk hier het filmpje.

2. Virtuele site inspecties
Site inspecties kunnen voorlopig even geen doorgang vinden, maar er is goede hoop voor oplopende boekingen in Q3 en Q4. Om daar vast op in te spelen hebben diverse locaties het initiatief genomen tot virtuele locatiebezoeken. Bekijk de locatie en stel je vragen online! #stayconnected

-  Buitenplaats Kameryck biedt, zolang het kan, groepstours aan op dinsdagen en donderdag om 15.30 uur. Liever een privé tour? Dat kan ook op aanvraag.

- Op donderdag 2 april om 13.00 uur gaan Carlton President Hotel Utrecht live met een virtuele 3D tour.

- Ook de monumentale venue Paushuize opent haar virtuele deuren. Door middel van 360 graden foto's kan je alle zalen van binnen bekijken.

- Nieuwsgiering naar de grootste congreszaal van Green Village? Bekijk hem nu digitaal met de 360 graden tour!

- Beleef de sfeer van de zalen, 3 type hotelkamers en de prachtige natuur van Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten via de 360 graden tour. 

3. Social Distance Proof Meetings
Het zal nog wel even duren, ook nadat de quarantaine regels weer versoepeld zijn, voor we weer op de normale manier met elkaar kunnen meeten. Het Postillion Hotel in Bunnik speelt met haar Social Distance Proof Meetings in op die eventuele overgangsperiode, gericht op de zogenaamde "anderhalve-meter-samenleving". Deelnemers krijgen bij Social Distance Proof Meetings vooraf een boarding pass toegestuurd. Deze helpt hen om hun ‘vergaderreis’ te structureren en daarmee direct persoonlijk contact te voorkomen. Op de toegangskaart vinden ze onder meer veiligheidsinstructies en de route met daarop aangeduid de ingang, zaal, lunchlocatie, toiletten en de uitgang.

Meer weten? Lees het hier.

4. ThuisAgenda
We mogen er met zijn alleen even niet meer op uit, wat gaan we dan doen met onze tijd..? Geen zorgen! Ook al kunnen we even niet naar buiten, de tijdelijke ThuisAgenda (normaal gesproken de UitAgenda) van Utrecht biedt genoeg inspiratie voor thuis. Ga mee tijdens een backstage rondleiding van Podium Hoge Woerd, bekijk een livestream of support lokale ondernemingen. 

Bekijk de ThuisAgenda

5. Let's Get Digital!
Oke, niet perse een Utrechtse uitvinding, maar wel een om te delen. Via Let's Get Digital is het mogelijk je evenement op afstand toch door te laten gaan. Deze tool biedt een event experience met check-in, pauzemomenten (meegeleverde Nespresso-cups), lunch (die thuis wordt bezorgd) en 1-op-1 meetings.

Ontdek Let's Get Digital

6. Van hotelkamer naar werkplek
Er zijn intussen ontelbare lege hotelkamers te vinden. Zonde van deze prachtige ruimtes. Enkele Utrechtse hotels dachten precies hetzelfde. Vanaf nu verhuren Carlton President Hotel Utrecht en het Malie Hotel hun hotelkamers als rustige werkplekken! Lukt het niet om thuis te concentreren, struikelen de kinderen over je laptopkabels of zit je tegelijk met je partner in call? Zonder je dan even af in een hotel en steun direct de sector!

7. Hotels Helpen
Hotels Helpen is een initiatief van de hotels van Nederland en Mews Systems. Samen bieden zij hotelkamers aan tegen kostprijs voor bijvoorbeeld zorgverleners en hun families of familieleden van Corona patiënten. Zo kunnen zij die het nodig hebben tijdelijk een comfortabele rustplek vinden. In de regio Utrecht kunt u momenteel terecht bij Joinn! in Houten en Exploris Hotel Utrecht.

Boek een kamer

8. Horeca in actie
Centrum Management Utrecht geeft een overzicht van horeca in Utrecht die op dit moment allerlei acties verzinnen. Bestel een kaasfondue of een driegangen-menu van je favoriete tent.

Help de horeca

9. Live muziek
Het is stil in TivoliVredenburg. Om deze concert- en eventloze dagen wat aangenamer te maken, laat het muziekpodium elke avond om 20.00 uur live muziek horen via hun Facebookpagina. Om, al dan niet op afstand, toch lekker samen te genieten.

Luister

10. Zoveel te doen
Door de huidige situatie ontstaat er voor eventlocaties ineens ruimte om andere initiatieven te omarmen. Zo gaan de medewerkers van Heirloom - Venues of Utrecht op pad om Taal Doet Meer te helpen. Voor hun project 'de VoorleesExpress' bezorgen ze tasjes met spelletjes en boeken bij anderstalige gezinnen in Utrecht.

Meer over Taal Doet Meer

11. Borrel Box
Cateraar Bakx & Meijer uit Utrecht introduceert de Borrel Box, lekkere verwenpakket die bezorgt kunnen worden tijdens je online meeting!

12. BuurtMaaltijden
Het Utrechtse initiatief BuurtMaaltijden heeft een grootschalige actie op gezet waarbij op 5 mei maaltijden worden gebracht naar (eenzame) Utrechters. In Huize Molenaar, onderdeel van Heirloom, wordt voor 400 mensen een vegetarische maaltijd bereid die door het personeel rondgebracht zal worden.

13. Corona test-straat
Sinds eind april fungeren de hallen van Expo Houten als corona test-straat! Kom je in aanmerking voor een test (alleen door middel van doorverwijzing huisarts)? Dan wordt in één van de twee teststraten een bemonstering gedaan.

14. Glamping in het hotel
In het Utrechtse Mary K Hotel hebben ze een speelse twist toegevoegd aan de 1,5 meter standaard:namelijk een hotelkamer gecombineerd met kamperen in de hoteltuin! Op die manier ervaren de ouders alle luxe van een hotelkamer en beleven de kinderen hun avontuur in een tent in de privé-achtertuin.

Lees meer

Heeft u zelf ook een creatieve initiatief in de gastvrijheidsbranche bedacht? Laat het ons vooral weten! Samen staan we sterker.