Op de koffie bij Liza Verkroost

Gedurende onze maandelijkse bedrijfsprofielenserie, leer je het team achter Utrecht Convention Bureau (UCB) kennen onder het genot van een heerlijk, vers kopje koffie. Wat drijft hen om Utrecht Region te promoten als congresdestinatie? En hoe zien hun dagelijkse werkzaamheden er uit?

We vervolgen de serie met een kennismaking met Liza Verkroost, projectmanager van het UCB. Al vijf jaar werkt Liza, samen met accountmanager Monique, hard aan het internationaal op de kaart zetten van Utrecht Region als ideale congresbestemming. Liza is verantwoordelijk voor de interne zaken, overziet alle werkzaamheden en zorgt ervoor dat alle aanvragen en projecten soepel verlopen.Hoe drink je je koffie ’s ochtends het liefst?
“Eerlijk gezegd drink ik 's ochtends normaal gesproken liever een kopje thee dan koffie - citroengember is mijn favoriet!”

Wat is je meest memorabele congres- of evenementervaring?
“Ik hou van de evenementen die wij zelf organiseren om de regio Utrecht op de (inter)nationale kaart te zetten. Zo organiseren we jaarlijks meerdere Locatietours. Tijdens deze tours nemen we meer dan 60 nationale eventplanners mee om ze op één dag meerdere eventlocaties in de regio te laten zien. Ze krijgen rondleidingen, ontmoeten de eigenaren en andere eventmanagers, proeven van het eten en drinken, genieten van leuke activiteiten en het vervoer wordt vaak op een actieve  manier geregeld, bijvoorbeeld per fiets, boot, scooter etc. Kortom: ze ondergaan een totale Utrecht Region experience!

Internationaal gezien vind ik onze FAM-trips erg leuk. Voor deze tours nodigen we internationale eventplanners uit om de regio Utrecht zelf te komen ontdekken. Zo organiseren we een totaalprogramma met site-inspecties, bezoeken we enkele highlights, regelen we overnachtingen bij lokale hotels en laten de gasten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Ik vind het geweldig om het enthousiasme te zien groeien tijdens deze reizen en als het tijd is om naar huis te gaan, zijn ze helemaal verliefd op Utrecht.”

Vertel ons meer over jouw rol
“Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor allerlei projecten. Ik kan oprecht zeggen dat bij onze organisatie geen dag hetzelfde is. Het ene moment doe ik onderzoek naar mogelijke congressen, het andere moment maak ik bidboeken en de volgende dag organiseer ik misschien wel site-inspecties en zit ik bijeenkomsten voor. Verder ondersteun ik Monique bij de acquisitie en probeer ik het UCB te verbinden met de andere afdelingen binnen Utrecht Marketing, waar wij onderdeel van zijn. Het is dus heel divers en ik heb echt een spin in het web positie, waar ik dol op ben.”

Waar werk je momenteel aan/naar toe?
“Ik werk vaak aan meerdere projecten tegelijkertijd, zowel korte termijn projecten (volgende week) als lange termijn projecten (over 2 jaar). Zo werk momenteel aan het afronden van de Locatietour die we op 6 juli hebben georganiseerd en ondertussen maak ik plannen voor een meerjarig project waarmee we de MICE-industrie een herstelimpuls kunnen geven.”

Op welke prestatie van het Utrecht Convention Bureau ben je het meest trots?
“Ik ben erg trots dat het UCB al bijna 11 jaar op volle toeren draait en dat onze naamsbekendheid internationaal nog steeds groeit. Ondanks dat we met een klein team zijn, kunnen we veel bereiken!”

Wat is jouw favoriete plek in de regio Utrecht?
“Ik wandel graag in de Soesterduinen. Hier kan ik genieten van de heide, de natuur en rust en stilte die de regio Utrecht te bieden heeft, naast het bruisende stadsleven.

Met wie zou jij ooit je ochtendkoffie willen delen?
“Ik zou graag koffie drinken met Formule 1-coureur Max Verstappen en kijken of hij echt even stil kan zitten, in plaats van altijd bezig te zijn. Verder zou ik me graag laten inspireren door zo'n ambitieus en gedreven persoon, die altijd 'on top of his game' is.”

Connect met Liza op LinkedIn