Op de koffie bij Femke Kurstjens en Iris Janssen

Gedurende onze maandelijkse bedrijfsprofielenserie, leer je het team achter Utrecht Convention Bureau (UCB) kennen onder het genot van een heerlijk, vers kopje koffie. Wat drijft hen om Utrecht Region te promoten als congresdestinatie? En hoe zien hun dagelijkse werkzaamheden er uit?

We vervolgen de serie met een kennismaking met Femke Kurstjens en Iris Janssen, UCB’s Marketing en Communicatie medewerkers. Femke en Iris werken beiden als Marketeer Business en Talent voor Utrecht Marketing, waar het UCB onderdeel van is. Femke kwam in December 2019 bij het UCB team toen Project Manager Liza met zwangerschapsverlof ging. Uiteindelijk bleef ze parttime werkzaam voor team UCB, om Liza en Monique te helpen met de online marketing activiteiten. Om de werkdruk te verdelen, voegde Iris zich in januari 2021 ook bij de UCB familie. Samen zorgen zij ervoor dat het Utrecht Convention Bureau goed in beeld blijft!

Hoe drinken jullie je koffie ’s ochtends het liefst?
Iris: “Ik start mijn ochtend altijd met een citroen gember thee! Eigenlijk drink ik nooit koffie, deze thee is voor mij de perfecte manier om helemaal wakker te worden en me voor te bereiden op een nieuwe dag.”

Femke: “Voor mij geldt hetzelfde! Ik drink ook geen koffie. Ik start mijn dag altijd met een glas water. Ik weet het, saai hè? Wat later op de dag ben ik vaak wel toe aan wat meer pit, dan kies ik altijd voor een Chai Latte. Maar alleen die met melk en kruidenpoeder, niet de versie met waterige thee en een beetje melk. Ja, ik ben heel kieskeurig als het aankomt op de perfecte Chai!”

Wat is je meest memorabele congres- of evenementervaring?
Iris: “Door de pandemie heb ik helaas alleen nog maar de EventSummit van 2021– dé nationale beurs van de evenementenbranche – in Jaarbeurs Utrecht mee mogen maken. Maar na meer dan een jaar thuiswerken was het geweldig om eindelijk weer onze partners te kunnen ontmoeten tijdens deze beurs.”

Femke: “Daar ben ik het helemaal mee eens, onze partners weer fysiek mogen ontmoeten was een van de hoogtepunten van dit jaar. Ik was zelf ook heel blij om weer een Locatietour mee te maken. Het UCB organiseert normaal gesproken twee keer per jaar een Locatietour, waar we meer dan 60 nationale event planners meenemen om diverse locaties in de regio Utrecht te bezoeken. Er hangt altijd zo'n goede sfeer bij deze enthousiaste meeting planners en locatie-eigenaren. Het is de perfecte kans om te netwerken, ervaringen te delen en om geïnspireerd te raken.”

Vertel ons meer over jouw rol
Iris: “Van oorsprong zijn we beiden marketing- en communicatiemedewerkers van de afdeling Business & Talent van Utrecht Marketing. Met onze marketing- en communicatieactiviteiten proberen we nieuwe internationale bedrijven, talent en expats naar de regio Utrecht te trekken om zo de economische groei te stimuleren. Sinds vorig jaar staan ​​we UCB ook enkele uren per week bij met hun marketingactiviteiten.”

Femke: “Ja, we helpen vooral met contentmarketing, bijvoorbeeld het creëren van posts voor de UCB social media accounts, het herontwerpen en verder ontwikkelen van de website en het schrijven van blogs zoals deze. We adviseren ook over de marketingstrategie en proeflezen artikelen en nieuwsbrief etc. We zijn blij dat we Monique en Liza kunnen helpen met deze activiteiten, zodat zij zich kunnen concentreren op hun core business: internationale congressen naar onze prachtige regio halen.”

Waar werken jullie op dit moment aan/naar toe?
Iris: “We richten ons voornamelijk op de doorlopende contentplanning en -creatie voor de sociale mediakanalen, omdat we onze volgers altijd het laatste nieuws en updates willen bieden. Daar horen ook nieuwe artikelen, blogs en interviews bij. Samen partners uit de regio Utrecht hebben we een online marketingcampagne opgezet die nu live staat, genaamd Achieve your Ambitions in Utrecht Region. Met deze campagne richten we ons ook op internationale eventplanners.  Verder is een ander groter project de ontwikkeling van de nieuwe UCB-website. Utrecht heeft een nieuw huisstijl geïmplementeerd, dus we zullen de look en feel aanpassen en de website herschrijven om in ieders behoeften te kunnen voorzien. We hopen begin volgend jaar de nieuwe website te lanceren.”

Op welke prestatie van het Utrecht Convention Bureau zijn jullie het meest trots?
Femke: “Ik denk dat ik namens ons beiden kan spreken als ik zeg dat we niet alleen erg trots zijn op wat Liza en Monique de afgelopen 10 jaar hebben bereikt, maar dat we misschien nog wel trotser zijn op de veerkracht die het UCB-team de afgelopen 1,5 jaar heeft getoond, tijdens de pandemie. Onze core business was plots verdwenen, we moesten vanuit huis werken maar toch een regio promoten bij een internationaal publiek dat niet mocht reizen en waar zoveel onzeker was. Maar iedereen hield de moed erin en het team heeft heel hard gewerkt om top-of-mind te blijven bij onze partners en de evenementenbranche. We zijn erg trots op wat het team heeft bereikt onder deze moeilijke omstandigheden.”

Wat is jullie favoriete plek in de regio Utrecht?
Iris: “Omdat ik in het drukke centrum van Utrecht woon, vind ik het heerlijk om de groene omgeving rond de stad op te zoeken om tot rust te komen. Mijn favoriete plekjes zijn Amelisweerd en het Den Treekbos. Amelisweerd is waar ik vaak ga wandelen en daarna lunchen bij De Veldkeuken. Het Den Treekbos ligt in de buurt van Amersfoort. Dit bos bezocht ik als kind veel met mijn gezin. Ik voel me altijd nostalgisch als ik daar weer ben.”

Femke: “Ik woon  nog niet zo lang  in de regio Utrecht. Slechts 2 weken voor de eerste lockdown in 2020 ben ik naar Nieuwegein verhuisd. Dit dwong me om de regio op eigen kracht te leren kennen, vaak op de fiets. Maar zo ontdekte ik wel heel bijzondere plekjes in de natuur. Amelisweerd is er zo een, of de vestingwerken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar ik ben ook gek op de bossen in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Als ik dan weer in Utrecht stad ben, ga ik graag naar Soep-er, een klein café niet ver van de Domtoren waar ze een hele goede Chai Latte serveren.”

Met wie zouden jullie ooit je ochtendkoffie willen delen?
Iris: “Ik zou geen nee zeggen tegen het delen van mijn ochtendkoffie met acteur Michiel Huisman, bij voorkeur als hij zijn Game of Thrones-outfit aan heeft, haha.”

Femke: “Ook al hou ik niet van koffie, ik zou een uitzondering maken voor Ed Sheeran - hij is niet alleen grappig, maar ook een geweldige zanger - maar dan moet hij na de koffie wel een liedje voor me zingen.”

Connect met Femke op LinkedIn  Connect met Iris op LinkedIn