Over ons

Het Utrecht Convention Bureau (UCB) is een onafhankelijke partij die organisatoren van nationale én internationale vergaderingen, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten kosteloos adviseert over de mogelijkheden die Utrecht te bieden heeft. Wij denken graag mee over de perfecte locatie, maar staan u ook bij met advies als het gaat om de bidprocedure, site-inspecties, subsidiemogelijkheden, sociale programma’s en de marketing & promotie van uw bijeenkomst.

Waarom een bidprocedure

Samenwerken

Wij werken met veel verschillende partners samen, van congreslocaties tot kennisinstellingen. Wij bundelen gezamenlijk de kennis en zetten voor en samen met u het perfecte congres of zakelijke evenementen neer. 

Twijfelt u of uw vraag wel past wat wij kunnen bieden of heeft u andere vragen, neem gerust contact op met Monique. Ze denkt graag met u mee.

Onze geschiedenis

Het Utrecht Convention Bureau (UCB) is opgericht in 2010 door de stad en provincie Utrecht met als doel Utrecht op de kaart te zetten als (inter)nationale congresbestemming. Opererend onder de vleugels van Utrecht Marketing heeft het UCB de afgelopen jaren bijgedragen aan de bekendheid van stad en regio bij internationale organisatoren van zakelijke bijeenkomsten met een economische waarde van meer dan 112 miljoen euro in stad en regio Utrecht. Naast de grote economische waarde betekenen congressen ook erg veel voor de internationale reputatie van de stad en regio. Dat is belangrijk voor het aantrekken en behouden van passende bedrijven en talent.

Het afgelopen jaar hebben we weer een aantal mooie congressen mogen verwelkomen, én er staan nog een aantal inspirerende op de planning. Met onderwerpen passend bij life sciences & health, duurzaamheid en digitaal & IT. Bekijk de congreskalender voor alle congressen in Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over ons cookie beleid en ons privacy statement.