Over de stad

In het hart van de meest concurrerende regio van Europa ligt Utrecht. Een levendige kennisstad met jonge, slimme inwoners en een bloeiende creatieve sector. Bovendien beschikt de stad over een grote diversiteit aan aantrekkelijke locaties voor zakelijke bijeenkomsten.

In Utrecht vindt u volop inspiratie: de voelbare energie ontstaat door de vele studenten, innovatieve ondernemers en vooruitstrevende initiatieven. Utrecht is daarom bijzonder geschikt voor het organiseren van wetenschappelijke congressen: de stad heeft een omvangrijk netwerk van kennisintensieve bedrijven en instellingen, met kenniscentrum Utrecht Science Park als verbindende schakel. Hier bundelen wetenschappers en ondernemers hun krachten, om een sterke impuls aan de regionale economie te geven.

Zo is de Universiteit Utrecht de beste onderzoeksuniversiteit van Nederland en het UMC Utrecht één van de grootste publieke zorginstellingen van het land. Bovendien telt Utrecht meer dan 80 bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn in sectoren als life sciences & health, duurzame economie, gaming, zakelijke dienstverlening en ICT.

De florerende economie, de hoogopgeleide inwoners, het rijke culturele leven en brede scala aan historische en moderne venues maken Utrecht dé stad voor zakelijke bijeenkomsten, en de ideale locatie voor nationale en internationale (wetenschappelijke) congressen en kennisevenementen.