Villa Jongerius


Vergader- en congreslocatie met allure
Villa Jongerius is een rijksmonument met internationale allure dat in de jaren ‘30 is gebouwd door de Utrechtse ondernemer Jan Jongerius. Het bestaat uit twee gebouwen: de Villa en het Jongerius Kantoor, het voormalig hoofdkantoor van N.V. Jan Jongerius. De Villa en het Kantoor zijn de afgelopen jaren met respect voor de historie gerestaureerd. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de inrichting van de verschillende kamers en zalen. Inmiddels zijn Villa Jongerius en het Jongerius Kantoor inspirerende congres- vergader- en evenementenlocaties waarin de historie van deze ondernemende familie duidelijk terug te zien is.

Inspirerende locatie (tot 150 personen plenair)
De kamers in de Villa zijn vernoemd naar familieleden en weerspiegelen de inrichtingen de respectievelijke karakters. In het Kantoor, gelegen achter de Villa, zijn de interesses van Jan Jongerius, zoals reizen, tuinderijen en auto’s, terug te zien in de zalen. Ook de glas-in-loodramen in de centrale hal van het Jongerius Kantoor, geven stuk voor stuk een inkijkje in de geschiedenis van Jan Jongerius. Het Jongerius Kantoor is een grote evenementenlocatie en biedt ruimte voor 300 gasten waarvan maximaal 150 in een plenaire setting. Het Kantoor heeft een Grand Café dat extra geboekt kan worden voor o.a. pauzes of borrels. De Villa en het Kantoor zijn omringd door een architectonische tuin met een vijver. Alle kamers in de Villa hebben openslaande deuren naar een eigen terras of balkon. Het doel van uw bijeenkomst, de doelgroep en de groepsgrootte bepalen welke kamer in de Villa of zaal in het Kantoor het meest geschikt is. Alle ruimtes hebben veel daglicht en in het Kantoor zijn deze voorzien van hoogwaardige klimaatsystemen. Er is een goede Wifi verbinding aanwezig in beide gebouwen.

Service en gastvrijheid
Villa Jongerius vertelt een verhaal waarin service, gastvrijheid en ontmoeting centraal staan. Bij Villa Jongerius wordt flexibel ingespeeld op uw wensen en is er oog voor details. Alle gerechten worden vers en op ambachtelijke wijze gemaakt in de restaurantkeukens in de Villa en het Kantoor. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensproducten en ingrediënten uit de regio Utrecht. Voor de gasten kan een korte toelichting of rondleiding worden gegeven over de historie van het industriële complex. 

Centraal gelegen en gratis parkeervoorziening
Villa Jongerius is goed bereikbaar vanaf Utrecht Centraal Station en nabij gelegen de A2 en de A12. Er zijn 60 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Ga voor meer informatie en prijzen naar www.villajongerius.nl.

Kenmerken

Faciliteiten (Congrescentra)

  • ConferentieruimteJa

Capaciteit

  • Maximale groepsgrootte: 300
  • Capaciteit grootste zaal: 150
  • Capaciteit kleinste zaal: 10
  • Capaciteit zittend diner: 100
  • Capaciteit in theater opstelling: 150

Doelgroep

  • ZakelijkJa

Vervoer

  • Toelichting bereikbaarheid OV: Ca. 12 minuten lopen vanaf Centraal Station Utrecht
  • Toelichting parkeren: Op het terrein naast Villa Jongerius kunt u achter de aangegeven hekken gratis parkeren.

Ligging

  • In het centrumJa

Reviews

Terug naar overzicht