Castellum Hoge Woerd


Op de plek waar ooit Romeinen vanuit een fort de rivier bewaakten, staat sinds augustus 2015 een moderne interpretatie van het fort met wallen van zes meter hoog: Castellum Hoge Woerd. Achter de hoge muren bevinden zich een archeologisch museum (Museum Hoge Woerd), stallen van de stadsboerderij en een educatief centrum voor natuur en milieu (Steede Hoge Woerd), een professioneel theater (Podium Hoge Woerd) en een café-restaurant (CastellumCafé). Samen vormen zij Castellum Hoge Woerd.

Castellum Hoge Woerd is een unieke, historische locatie in een moderne vormgeving, uitstekend geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, seminars, presentaties, lezingen, workshops en vergaderingen.
Naast de professioneel geoutilleerde theaterzaal zijn ook de drie torenkamers Balneum, Hortus en Vicus, en de Studio te huur tegen een gunstig tarief. Alle zalen kunnen worden voorzien van een moderne presentatiemogelijkheid.
Een combinatie van diverse ruimtes behoort eveneens tot de mogelijkheden. Zo is het Paviljoen als geheel te boeken, met en zonder theaterzaal. Het Paviljoen bestaat de theaterzaal, en het publiek toegankelijke restaurant/café, foyer en de ruimte rondom het archeologische pronkstuk: het schip ‘De Meern 1’.

Ligging en bereikbaarheid
Castellum Hoge Woerd is centraal gelegen in Nederland, ten westen van de stad Utrecht, nabij De Meern. Het grenst aan de zuidzijde van het Máximapark in Leidsche Rijn; een groen- en waterrijk natuur- en recreatiegebied, omgeven door een 10 kilometer lang lint voor recreatief gebruik.

Het Castellum is uitstekend bereikbaar met de auto vanaf de A2 en de A12, per fiets en OV.  In de directe omgeving zijn 140 parkeerplaatsen, drie invalideparkeerplaatsen en drie touringcar parkeerplaatsen, allen gratis. Volg de bruine bewegwijzeringsborden met 'Castellum' vanaf de A2 (afslag Vleuten/Maarssen) en vanaf de A12 (afslag De Meern). Houd voor navigatiesystemen het adres 'Groenendijk 1A, De Meern' aan.

Kenmerken

Ligging

  • Buiten het centrumJa

Doelgroep

  • ZakelijkJa

Reviews

Terug naar overzicht