Nationaal Militair Museum


Het Nationaal Militair Museum, een locatie voor evenementen van een ander kaliber. Een plek met allure, waar u uw meeting, productpresentatie, of congres laat plaatsvinden met uitzicht over uitgestrekte natuur, te midden van een museumcollectie met voelbare historische betekenis voor Nederland.

Meer dan twintig locaties binnen en buiten het NMM kunnen geheel in de stijl van uw bijeenkomst worden ingericht. Of het nu gaat om een kleinschalige bijeenkomst, congres met een diner of een grootse productpresentatie, ze hebben altijd een passende locatie voor uw evenement. Zo vergadert u in een echte Fokker F-27 Troopship, dineert u tussen de tanks en borrelt u onder gevechtsvliegtuigen.

Naast een imposant museumgebouw beschikt het NMM tevens over een uitgestrekt buitenterrein, met uitzicht over vliegbasis Park Soesterberg, een beschermd natuurgebied van het Utrechts Landschap. Het leent zich uitstekend voor buiten- en sportieve activiteiten, maar ook voor grootschalige evenementen zoals festivals en bedrijfsfeesten. Dit terrein met oneindige mogelijkheden en faciliteiten ligt op steenworp afstand van de A28.

DOGFIGHT
Heeft u ooit wel eens een evenement georganiseerd onder een aantal imposante vliegtuigen? In het NMM zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht: de ‘Dogfight’. In deze unieke, open ruimte aan de lange zijde van het museum kunt u een evenement organiseren tot 650 gasten. De ruimte is naar eigen wens in te delen voor een beurs, bedrijfsfeest of congres. Ook een walking dinner of een netwerkborrel behoren tot de mogelijkheden. 

F-16 THEATER
Wilt u een evenement organiseren tussen de militaire topstukken van ons museum? Tussen het arsenaal op de begane grond ligt het F-16 Theater. Een grote, open ruimte met imposante voertuigen op de vloer en vliegtuigen boven uw hoofd. In het F-16 Theater kan er een heerlijk diner of buffet geserveerd worden tot 200 personen of er kan een borrel georganiseerd worden tot 300 personen. Daarnaast is de ruimte ook geschikt voor een presentatie, congres in theateropstelling, een beurs of een bedrijfsfeest.

AUDITORIUM & FOYER
Het Auditorium is een grote ruimte in het museum met een tribune in theateropstelling van 200 stoelen. In combinatie met de aangrenzende Foyer, nabij de entree van het museum, is het Auditorium uitermate geschikt voor een congres, (product)presentatie of netwerkevenement.

SCHATKAMER & FOYER
Wilt u exclusief vergaderen? Dan is de sfeervolle Schatkamer in het museum de ideale locatie. In deze pronkzaal bent u samen met uw gasten omringd door oude schilderijen, klassieke wapens en de grootste schatten uit de Nationale militaire geschiedenis. De Schatkamer beschikt over een lange, vaste tafel en een eigen keukengedeelte om uw luxe lunch of diner uit te serveren. De aansluitende Foyer Schatkamer is apart te huren voor ontvangst of een borrel. De Schatkamer is ook te combineren met andere ruimtes voor een groot evenement.

BREAKOUTS
Wilt u tijdens uw evenement met workshops of breakout sessies gaan werken? Het NMM beschikt binnen en buiten over een aantal bijzondere breakout ruimtes van 10 tot 200 personen. U kunt dus volop combineren!

BUITENTERREIN
Naast de locaties ín het museum zijn er veel mogelijkheden voor grote evenementen op ons 20.000 m2 grote buitenterrein. Deze locatie kan worden omgetoverd tot een stijlvol festivalterrein, outdoor productpresentatie of dinerlocatie (eventueel met tenten). Ook beschikt het NMM over een openlucht Arena voor grote demo’s, shows en (theater)voorstellingen tot 3.000 personen. Het complete buitenterrein leent zich uitstekend voor activiteiten als boogschieten, tank rijden, bootcamp en boogschieten.

Kenmerken

Ligging

 • Buiten het centrumJa

TV, audio, video & Internet

 • ProjectieschermJa
 • BeamerJa

Capaciteit

 • Capaciteit grootste zaal: 650
 • Capaciteit kleinste zaal: 200
 • Capaciteit in theater opstelling: 200

Doelgroep

 • ZakelijkJa

Vervoer

 • Toelichting bereikbaarheid OV: Vanaf station Amersfoort neemt u bus 52 richting Utrecht of bus 56 richting Wijk bij Duurstede. U stapt uit bij bushalte 't Zwaantje in Soesterberg. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen.

  Vanaf station Soest Zuid neemt u bus 71 richting Soesterberg, 't Zwaantje. U stapt uit bij bushalte 't Zwaantje in Soesterberg. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen.

  Vanaf station Utrecht CS neemt u bus 52 richting Amersfoort. U stapt uit bij bushalte 't Zwaantje in Soesterberg. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen.
 • Toelichting parkeren: Bij het NMM kunt u gratis parkeren. We beschikken over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen, waaronder ook speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en voor bussen. Daarnaast beschikken we ook over twee parkeerplaatsen met oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Reviews

Terug naar overzicht