Aanbeveling: EEHNC

In februari 2019 heeft het 9th European Equine Health & Nutrition Congress plaatsgevonden in Utrecht. Dit is een 2-jaarlijks congres dat gaat over de gezondheid en de relatie van gezondheid en voeding van sportpaarden. Tim Maes is de organisator van het congres en vertelt hier meer over.

Locatie

Het congres vond plaats in 2 locaties in Utrecht. De eerste locatie was het Universiteitsgebouw op de Uithof. Hier konden de praktische zaken met de paarden gedaan worden, omdat hier praktikumruimtes aanwezig waren. Het theoretische gedeelte van het congres heeft in het Academiegebouw op het Domplein plaatsgevonden. “Over het Academiegebouw hebben wij enorm veel complimenten gehad van de bezoekers dat het echt een unieke locatie is om een congres te organiseren”, vertelt Maes. “De combinatie van het Universiteitsgebouw en de supermooie locatie, het Academiegebouw, maakt dat het voor Utrecht en voor ons een hele mooie editie was.”

Het proces

“We hebben heel veel aan de hulp van het Utrecht Convention Bureau gehad. De eerste contacten met het hotel waar uiteindelijk de volledige organisaties en alle sprekers hebben overnacht, waren via het Utrecht Convention Bureau. Ze hebben ons geholpen met de Utrecht Booking Service voor het boeken van een hotel voor congresgangers. Ze hebben ons niet alleen met het hotel geholpen, maar ook met fotomateriaal op onze website, met informatie over Utrecht zelf, de mobiliteit en de Utrecht Region Pass. Ze hebben ons in contact gebracht met de mensen van het Stimuleringsfonds, zodat wij subsidie konden aanvragen. Daarnaast gaven ze antwoord op enorm veel vragen die we hadden.”

“De hulp van het Utrecht Convention Bureau is ons daarom ook heel goed bevallen, vertelt Maes. “Heel vlot. We kregen onmiddellijk antwoord op de vragen die we hadden. We hebben heel veel hulp en tips gekregen en ook heel veel suggesties. De communicatie ging altijd heel erg snel, dus heel tevreden.”

Utrecht

“We hebben veel geluk gehad door het mooie weer, geen wolkje gezien en het was aangenaam qua temperatuur. Op de eerste dag proberen we altijd een activiteit te plannen met een diner eraan. We hebben in Utrecht met de bootjes gevaren over de grachten en daarna zijn we wat gaan eten en dat is enorm bevallen, want daar hebben we heel veel goed commentaar en goede evaluatie op gekregen. En doordat de tweede locatie in het centrum zelf lag, hebben er heel veel mensen toch nog even buiten rondgelopen. We hebben alleen maar lovende dingen gehoord over Utrecht en de locatie!”