Lokaal Vervoer

Utrecht beschikt over een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. Reizigers kunnen zich per bus en sneltram gemakkelijk en snel verplaatsen. Vanaf medio 2018 kunnen reizigers gebruik maken van de Uithoflijn. Deze rijdt dan in 17 minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof en in 8 minuten van Station Vaartsche Rijn naar halte Padualaan.

Met de U-OV Dagkaart Utrecht is het mogelijk om een volledige dag te reizen binnen de gemeente Utrecht, inclusief Leidsche Rijn. Dagkaarten kunnen worden besteld bij de klantenservice van U-OV of zijn te koop bij het Servicepunt van U-OV in de hal van Utrecht CS. Tegenwoordig zijn ze ook te verkrijgen bij VVV Utrecht en verschillende hotels, waaronder: Hotel Mitland, Carlton President, Star Lodge Hotel, Van der Valk Hotel Utrecht en Holland City Apartments.

Meer informatie

UTRECHT REGION PASS

De Utrecht Region Pass is een "pay-as-you-go" OV-kaart met nationale dekking, gekoppeld aan je credit card. Het geeft je gemakkelijk en zorgeloos toegang tot het gehele openbaar vervoer in Nederland, inclusief de OV-fiets. Bovendien geeft de Utrecht Region Pass toegang tot de meest gewaardeerde destinaties en locaties in de provincie. De Utrecht Region Pass is de beste keuze voor internationale bezoekers die voor een korte periode gebruik maken van het Nederlandse OV. 

Meer informatie