Partnernetwerk

Utrecht heeft veel baat bij een sterke kennis- en vrijetijdseconomie. Het levert niet alleen veel werkgelegenheid op, maar draagt ook bij aan economische groei en een rijk cultureel leven. Zo profiteren bewoners, bezoekers en bedrijven van groei in bezoekersaantallen. Het Utrecht Convention Bureau zet zich in door partijen samen te brengen en sales & marketingactiviteiten te ontwikkelen om de stad en regio Utrecht te verkopen als aantrekkelijke bestemming voor zakelijke en toeristische bezoekers.

Voor bedrijven, instellingen en andere organisaties die actief zijn in de kennis- en vrijetijdseconomie heeft het Utrecht Convention Bureau partnerpakketten ontwikkeld. Hiermee kunnen wij ons structureel blijven inzetten om de stad in binnen- en buitenland op de kaart te zetten. Behalve dat je als partner bijdraagt aan de marketing van Utrecht, heeft iedere aangesloten organisatie de mogelijkheid om gebruik te maken van aantrekkelijke promotieactiviteiten. Om de intensiteit van de samenwerking te bepalen, zijn er drie soorten partnerships: Basis, Plus of Strategisch. De keuze hierin bepaalt in hoeverre communicatiekanalen opengesteld worden om activiteiten te promoten.

Naast de intensiteit wordt er ook een keuze gemaakt in branche: cultureel, toeristisch of zakelijk. Dit om de juiste communicatiekanalen te selecteren om vervolgens de doelgroep zo effectief mogelijk te benaderen.

Strategische partners

Zakelijke partners

Kennisinstellingen

Congresambassadeurs

Lidmaatschappen