10e editie Locatietour in Utrecht

Maandag 20 januari 2020 vindt alweer de tiende editie van de Utrechtse Locatietour plaats! Op deze jubileum editie nemen we +50 meeting- en eventplanners gratis meer op tour door de binnenstad van Utrecht stad.

Je weet pas echt hoe het er is, als je er bent geweest
Een locatie moet je gezien en gevoeld hebben om een goede indruk te krijgen. Door het te beleven, zit de locatie goed op je netvlies en blijft het langer in je gedachten hangen. Voor locaties zijn bezichtigingen niet altijd praktisch omdat het vaak tussen de bedrijven door gedaan moet worden. Voor planners zijn bezichtigingen vaak tijdrovend. Wat nou als we het aantrekkelijk zouden maken om op één dag meerdere locaties te bezoeken? De Locatietour biedt, in samenwerking met het Utrecht Convention Bureau, deze service aan. Met een inhoudelijk interessant programma met gelijkgestemden, volledig verzorgd en kosteloos!

Verrassend veelzijdig
Linda Kerkhoven, de organisator en het meesterbrein van het Locatietour concept, weet uit ervaring dat meeting- en eventplanners altijd druk zijn. Daarom besteedt ze veel aandacht aan de samenstelling van het programma. Ze wil dat de eventplanners zoveel mogelijk uit iedere minuut halen. Om daarvoor te zorgen, wordt locatiebezoek en netwerken gecombineerd met kennisdeling en inspiratie opdoen. Kortom, een echte experience waar alle zintuigen ingezet worden!

Zoals altijd houden we het programma nog even geheim tot de dag zelf. Wie al eens mee is geweest op Locatietour weet dat het programma altijd verrassend veelzijdig is en inspireert. Als teaser kunnen we wel vast verklappen dat we even aankloppen bij een pas gerenoveerd stadshotel en een museum. Daarnaast gaan we op bezoek bij een onderneming die sociale impact maakt en gaan we sterren kijken. De stadstour vindt overigens plaats op Blue Monday, dus er is zeker ook ruimte om nog even goed te mopperen!

10e editie
De editie op 20 januari is een hele speciale. Het markeert namelijk de tiende editie van de Locatietour! De Locatietour is een concept van Linda Kerkhoven die dit bedacht als marketingproduct voor locaties vanuit haar adviesbureau Linda op Locatie. Ze stapte als eerste met dit idee onder haar arm binnen bij Utrecht Convention Bureau en het concept werd direct omarmt!

Wij vroegen Linda naar het persoonlijke hoogte- en dieptepunten van de afgelopen edities:

Hoogtepunten
“Dat we Sander de Wit in bad aantroffen tijdens de rondleiding in zijn Inntel Hotel in Utrecht, het overheerlijke diner bij KarelV met prachtige gerechtjes waarbij de social media ontplofte, samen koken bij SMAAK en Itje die Adele speelde op de piano bij binnenkomst in het Maarten Maartenshuis. Kippenvel, inspiratie en LOL! In nauw overleg met Utrecht Convention Bureau maken we een globaal programma, maar ze staan altijd open voor mijn eigen creatieve invulling en dat is heerlijk samenwerken. De inzet van het mediateam en de bijdrage van locaties en sponsoren is meer dan gemiddeld en die positieve vibe is voelbaar. Niet voor niets belonen de event- en meetingplanners ons na afloop vaak met hoge cijfers en met boekingen.”

Nog dieptepunten?
“Dat ik één keer de vloer aanveegde op mijn buik, mijn enkel verzwikte en niet meer naar huis kon rijden. Daarnaast moesten we afgelopen jaar het verlies van een waardig en enthousiast teamlid Ramon van Jaarsveld verwerken.”

Inmiddels is de Locatietour een begrip in de branche en zijn veel meeting- en eventplanners ambassadeur van de Locatietour en van Utrecht.

Edities
De allereerste editie vond plaats op 14 maart 2016 in Utrecht stad. Naast diverse stadstours (waarvan die op 20 januari alweer de vijfde is) bezochten we ook vier keer de regio, met o.a. de regio Maarssen, Woerden, Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug. Op 5 oktober 2020 staat er wederom een regiotour op het programma! Noteer het vast in je agenda en houd de social media kanalen in de gaten voor updates!

Naast de Utrechtse edities timmert Linda ook aan de weg in andere provincies en regio’s met haar Locatietour. Zo vind op 26 en 27 maart een Locatietour plaats in Friesland en kan je op 15 juni verschillende locaties ontdekken in de regio Rhenen/Arnhem.

Sneak preview
Benieuwd naar een sneak preview? Bekijk de aftermovies terug op het YouTube kanaal.

Bezoek de website