Covid-19 heropeningsprotocol voor zakelijke evenementen in Nederland

Nederland heeft de afgelopen weken grote stappen genomen om terug te keren naar 'normaal'. Sinds 24 juni zijn we begonnen met het omschakelen van intelligente lockdown naar "ruimte met regels". Dit heeft positieve effecten op de Nederlandse MICE-markt. Hieronder vindt u meer informatie over de huidige maatregelen voor Nederland.

  • Bedrijven in de toeristische sector, horeca en locatiehouders mogen de deuren weer openen. Wel zijn er algemene regels voor alle binnen- en buitenlocaties. Per sector kunnen specifieke regels gelden. Als aan de regels wordt voldaan, geldt er geen maximum voor het aantal gasten. Alle officiële communicatie van de Nederlandse overheid vindt u hier.
  • Zorg ervoor dat personeel en bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden en de vereiste hygiënemaatregelen kunnen volgen.
  • Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft een Covid-19 Heropeningsprotocol voor zakelijke evenementen in Nederland uitgegeven. Dit Covid-19 heropeningsprotocol bevat richtlijnen voor organisatoren van vergaderingen en congressen, leveranciers en afgevaardigden van vergaderingen, congressen en evenementen die plaatsvinden in Nederland. Zakelijke evenementen omvatten beurzen en bedrijfsevenementen.
  • Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt u antwoord op de meestgestelde vragen en vindt u alles wat er tot nu toe bekend is over het Coronavirus.
  • Voor zolang als het nodig is, passen wij onze venuefinder aan met "Corona-capaciteit".

Als u nog vragen heeft, advies kunt gebruiken of als u op zoek bent naar een alternatieve bestemming of locatie omdat uw evenement is uitgesteld of geannuleerd, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook nu blijven we voor u klaastaan. We hopen u snel weer persoonlijk te mogen begroeten in Utrecht!