Netherlands, Utrecht (city). Oude Gracht

Life sciences & health

De identiteit van Utrecht is verbonden met de missie van gezond stedelijk leven. Dit wordt gestimuleerd door de aanwezigheid van bedrijven, kennis,- en onderwijsinstellingen die een gezonde leefomgeving voor iedereen stimuleren. Life sciences and health is dan ook één van de centrale thema’s in Utrecht regio.

Waarom een bidprocedure

Kennis & expertise

Utrecht heeft de kennis en de expertise in de regio om een antwoord te geven op de vraag naar innovatieve oplossingen voor life sciences and health. Entrepreneurs, wetenschappers en onderzoekers werken nauw samen met de Universiteit, medische centra en ziekenhuizen om gezond stedelijk leven te realiseren. Utrecht heeft het grootst aantal life sciences en health bedrijven in heel Nederland, met 10 kennisinstellingen en 128 Research & Development bedrijven

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is de centrale plek waar alle ideeën samenkomen en uitgevoerd worden. Ongeveer 51,000 studenten en professionals vinden hier hun weg en dragen bij aan de innovatieve oplossingen en kennis. Utrecht in daarom dé plek om kennis te delen omtrent life sciences and health.

Congressen

Regelmatig vinden er congressen rondom het thema life sciences and health plaats.

  • Mei 2018: ICIC – International Conference on Integrated Care
  • Maart 2019: SVEPM – Society for Veterinary Epidemiology and Preventive Medicine
  • Mei 2019: NWO life science congres
  • Juni 2022: HTAi
  • Augustus 2022: EfCCNa – European federation of Critical Care Nursing association

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over ons cookie beleid en ons privacy statement.